Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

13 Ağustos bu saatten sonra aşırı sıcak zor yırttınız hadi gfs saçmaladı şimdi düzeltti ecmwf diyagramı zaten doğru yoldaydı. Sosyal medya farelerinin tahminleri! çöpe gitti geçen yazdım burada bunun olmayacağını nitekim dediğimize geldi modeller şükür.
  Beğenenler:
  • adakar, Ftherdem

Modeller ısınma konusunda mutabık,  ancak süresi konusunda farklı çıktıları var büyük ihtimal 2-3 güne netleşir Gfs de sicaklar istanbul dahil  marmarada tekrar 35° civarına çıkarıyor Ecmde ise  isinma var ancak  isinma akabinde düşüş var, gfsde bu düşüş yok bakalım hangisi kazanacak?

İstanbul diyagramlarını paylaşıyorum

resim

resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, Mturi, Serkofb, volkan34tr

Efsane OCAK ayımı  geliyor  veriler yükleniyor.......
  Beğenenler:
  • Barbegazi, Mturi, Serkofb, snowmanadnan, Snowselo, Ümittt

(Son Düzenleme: 08-12-2023, 12:22 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

İstanbul bu gelecek olan sıcaktan etkilenmeyecek rahat olun geçen gün ne yazdım teğet geçer diye evet aynen öyle teğet geçecek. Sosyal medya maymunlarına bakarak karamsar tablo çizmeye gerek yok. Arkanıza yaslanın keyfinize bakın.
4 Ağustosta yazmışım 7 sinden sonra aşırı sıcak mıcak yok diye.
  Beğenenler:
  • Barbegazi, Çilingozlu, Serkofb, snowmanadnan

(Son Düzenleme: 08-12-2023, 05:14 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Sıcak havanın geleceği gunlerde özellikle Marmara’da poyraz etkili olacak bu da hissedilen sıcaklıkları ve havayı serinletecek ancak ic ege iç anadolu ve güneydoğu Anadolu’da basradan gelecek bu sıcak havayla sıcaklıkları 40 dereceleri aşacak o yüzden ciddi sıcak çarpma riskleri var dikkatli olunmalı!

El nino seneleri genelde bol yağışlı geçer bakalım eylülden sonra bu sonbahar için de aynı durum geçerli olacak mı zira Eylül ekime doğru barajlardaki su seviyeleri oldukça düşmüş olacak

16 s sicaklik haritasi

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Barbegazi, Burak1980, Serkofb, snowmanadnan

Millet 850 hpada 28 leri görünce zannetti ki 40 dereceler rekorlar gelecek biz ne dedik 4 ünde aşırı sıcak mıcak yok İstanbul için. Noldu Mgm ye bakarsanız 29 30 dereceler olacak geçmiş olsun teğet geçti bizi bu saatten sonra felaket tellalarına itibar etmeyin arkadaşlar. Ecmwf bu sıcakların galibidir makul çıktılar sundu ve her şey normal hayırlı olsun.

Tahmin yazdım beğenen yok müşteri yoksa mal da yok kısaca tahmin de yok artık. Site ölü toprağı atılmış gibi.
  Beğenenler:
  • adakar, Barbegazi, Enginist, REALSHADOW, Snowselo

Sevgili Ahmet bey,Düzce'deki görevinizde ve yaşamınızda başarılar dilerim...
Siz,yaşınız itibariyle Fatih ilçesinden pek yakınırdınız,kış aylarında gayet haklı olarak...
Şimdiden gözünüz aydın olsun...Kar'ın eksik olmayacağı ve her kış mutmain olacağınız bir ilin kucağına düştünüz sonunda,Fatihzede olarak...
Şahsım olarak Fatih ilçesinde 20 yıl ikamet ettim ve o kelimelere sığdıramadağımız 87 kışının sertliğini...haftalardır süren ağır kar yağışlarını şaşkınlıkla yaşadım ve O verdiği güzel nimetleri ise ziyadesiyle değerlendirebildiğim için kendimi gayet şanslı hissediyorum.
Bulunduğum lokasyon Başakşehir ise,Dek çalışmalarında gayet başarılı ve bizi hamdolsun üzmüyor.
Bol cephesel yağış ve keza Vortex'li bir kış olmasını temenni ederim,üzmeden ve hasar vermeden elbette.
Umarım,Vortex'ler uzunca batılı bir çengel atıp,sizi tekrar Fatih'e bırakmaz.
Bu vesile ile,size ziyadesiyle beğeni atmış oldum umarım,kabul buyurun.
Yıllardır takip ederim,pek heyecanlı bir yapınız var,zannımca bu heyecanınızı bazı zamanlarda ütopik bir hale getiriyorsunuz.
Bu hususta,minik bir eleştiri sadece...
Genel olarak,başarılı ve esprili bir kişisiniz.Bu hususta tebrik ediyorum.
Pek değerli Emin bey ile beraber bu güzel ve ahlaklı Forum'umuza güzel mutluluklar yüklüyorsunuz.
Emeği geçen tüm sair değerli kardeşlerime de sevgilerimi iletirim,sağ olsunlar.
Saygıdeğer administrator Serkan bey'i anar,sağlık ve afiyette olmasını diler,münasip bir vaktinde,değerli kısa ve orta vadeli öngörülerini paylaşmasını rica ederim.
Sending lots of love your way...
And all the wishings too..
That all the things from life...
Will allways come to you...
May all your days be filled with Love and snow.
Snow's happiness...
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, Enginist, Mturi, snowserkan

(Son Düzenleme: 08-14-2023, 01:05 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

esperenza güzel yazın için teşekkür ediyorum evet heyecanlıyım doğrudur bazen ütopik tahminler de yaparım bu gayet doğal şimdi daha ayağım yere sağlam basıyor ilk dönemlerde modelcilik yaptım o dönemler mitt wolkende mavi çizgiler marmaraya girince kky kar diye heyecanlanırdım. Az mı site eskittim hey gidi günler cnntürkten başladım buraya dek onlarca siteye girdim 10 larca amatörle tanıştım. Ariftarif ve Snowserkan belki bu ikisi tek kişi belki de ayrı kişiler ne olursa olsun bu isimlerden çok şey öğrendim. Burada da birçok dost edindim. Bazıları ile reelde de görüştüm konuştuk muhabbet ettik. Neyse nostaljiyi bırakalım bir kenara da önümüzdeki günlere bakalım sıcaklıklar kademe kademe ay sonuna kadar inecek aşağılara sefilleri oynayacak diyagramlar. Son hafta hala serinleme ısrarla gözükmekte bu süreçte bir süre böyle havalara devam bu arada her şey 850 hpa değil bunu da bu sistemde öğrettik bazılarına istanbulda normal şartlarda 850 hpa da 28 derece giriyor ama 2m sıcaklık da 28 30 derecelerde kışında bazen olur benzer durumlar ama yazın bu sıcakta iyi geldi böyle olması millet basra geloo terlicez vs bir sürü yazdı çizdi işte farkım da burada ortaya çıkıyor zaten 50 kere yazdım 4 ağustosta demişim bundan sonra aşırı sıcak yok diye ama dinleyen olmadı çok bilmişler daha öğrenecekleri çok şey var neyse herkes bu alanda mgm nin boşluğunu doldurmaya çalışıyor mgm den bir cacık olmayınca sosyal medayadaki ..ıyarları salataya doğramaya başladılar medya kanallar.
  Beğenenler:
  • adakar, Enginist, Mturi, REALSHADOW, Serkofb, snowserkan

Merhaba

Bakılması gereken sadece 2 mt sıcaklıkları değildir. Hissedilen sıcaklıklarda Nem ve rüzgarda önemli bir etmen.

Rüzgar poyraz esecek ancak poyraz karadenizden bolca nem getirecek. bunun sonucunda marmarada hava bunaltıcı olacak ve hissedilen sıcaklılar 35li değerlere ulaşacak.

Daha önce dediğim gibi iç ege iç anadolu ve ve güneydoğu bölgelerimize sıcaklık rekorları gelebilir.

Yakın vadede:

21 ağustos ile tekrar serinliyoruz bunaltıcı sıcaklar gidiyor.
29-30 ağustos gibide sezonun ilk serin ve yağışlı hava dalgası gelecek gibi takip edelim

15i Nem- rüzgar ve  2mt sıcaklık tablosu:

resim
resim
resim

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi