Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

7 sinden sonra aşırı sıcak mıcak yok inşallah serinlicek havalar ama yine de 30 derece biraz üzerinde sıcaklar olucek son 2 atakta olduğu gibi deve böğürten sıcaklar yok Allah'ın izniyle şimdilik bu kadar tarantulaseverler.

Yanıyor yanmak ta olan çok fena sıcak lar
İnşaallah el nino senesinde yız Akdeniz çanağından alçak basınç sistemleri çalısır
İspanya dan kuzey Afrika ve Adriyatik ve tüm Akdenizve ülke miz kuraklık tan kurtulur bol yağış lar alır
Ben bu sene ülke mizin Akdeniz ve Ege üzerinden bol yağış lar alacağı ni ve kuzey deki soğuk havayı çekip bol kar yağışı alacağımızı tahmin ediyorum
Tabiki Rabbim herşeyi bilendir
Slm lar iyi geceler herkese
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Enginist, Mturi, REALSHADOW, Snowselo, Ümittt

Bundan sonra artık Düzce'den kar manzaraları atarım gruba inşallah gece sokak lambalarına bakarak o kar mı kky mi diye fıtık olma durumum olmıycek direkt kar zaten 30 km ilerim bolu Dağı kar dibimde siz düşünün gerisini de
  Beğenenler:
  • adakar, Çilingozlu, mehmet karsever, Mturi, REALSHADOW

Sali carsamba arasi ciddim bir serinleme olacak, asagida tum modellerin 2 mt sicaklik tahminleri var. Yagis olarak sadece gfs yagis ihtimali vermis. 2 gun sonra bu sicaklara elveda

resim

Pazartesi saat 18:00den sonra ruzgar poyraza donecek hava serinleyecek cumaya kadar hava sicakliklari 30u gecmeyecek
  Beğenenler:
  • AZOR, Enginist, mehmet karsever, Mturi, Serkofb, Snowselo, volkan34tr

Perşembe gününe dikkat
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Mturi, Snowselo, volkan34tr

Merhaba fanlarım tarantulaseverlerim ecmwf diyagramı ile gfs diyagramı arasında dağlar kadar fark var bu Basra sıcakları ciddi anlamda etkisini kaybedecek gibi duruyor. Batı bölgeler yırtacak gibi inşallah. Tabii henüz erken ama gfs ana senaryo uzaya doğru yola çıkmış diğerleri otur lan yerine lavuk modunda korkacak bir şey yok bence 12 19 arası felaket tellalarına prim vermeyin tarantulayı dinleyin inşallah kazasız belasız atlatacaz bu yazı hadi iyi günler size.

(Son Düzenleme: 08-08-2023, 02:29 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Diyagrama bakarken 500 mb seviyesine de bakın.

Evet 13'ü gibi bir artış 850 mb seviyesinde var gibi duruyor ancak ana senaryo diğerlerinden biraz ayrı takılıyor gibi.

Bu saatten sonra extrem sıcaklar İstanbul için Hayal-i Buhar.

22-24 Ağustos gibi extrem yağışlar geliyor.

Marmara bölgesi ve buna İstanbul'da dahil SEL ve dolu riski var..

Tarantula örümceği tahmin yazınca Serkan ağa da piyasaya çıkıyor ne hikmetse. Kıskanıyor sanki beni öyle hissettim. Neyse öğle modelinde ana senaryo gıcıklık yapmaya devam ediyor bakalım nolcak diğerleri pek takmıyor ama gfs bu malum bir anda hepsini bozabilir zira sıcak atak olunca gelmemesi kaçınılmaz böyle bir coğrafyaya etrafımız çöllerle afrika ile Basra ile çevrili her yerden atak geliyor coğrafya kaderdir ama bizim ülkemizde kederdir. Yazları Afrika Basra ard arda gelir ama kışın 2 3 tane kar yağcak diye bi tarafımız çatlar. Neyse dediğim gibi ben Düzcede olacağım için sıkıntı yok dibimde 30 dakkaya karın kralını görebilirim Bolu dibimde abant gölcük zaten düzce kar açısından şanslı bir yer havada karada kar görürüz inşallah da sizlere Allah sabırlar versin ne diyeyim. Ben bu sene kurtuldum umarım kara gömülürüz ülkece inşallah.
  Beğenenler:
  • Barbegazi, Ftherdem, Serkofb, Snowselo, volkan34tr

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi