Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 07-19-2023, 08:42 PM, Düzenleyen: Antalyaspor1966.)

Mesela Antalya bu aralar gündüzleri hep en az 40-41 derece oluyor geçen haftasonu ise 44-45 ler vardı ama konustuğum herkes en azından nem yok diyor

Çünkü 32-33 derece olup %80 ve üzeri nemli olmasını kimse şuan istemiyor Smile

Kendim açımdan ise nemli havaları daha çok seviyorum
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan, mehmet karsever, Snowselo

(Son Düzenleme: 07-19-2023, 10:54 PM, Düzenleyen: Hasan.)

(07-19-2023, 03:50 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-19-2023, 11:40 AM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilgilendirme için teşekkür ederim Serkan Bey, şimdi tabloda baktım Denizli için verilen nem değeri 31 olarak verilmiş tablo karşılığı 51-54 derece arası gösterilmiş. Lakin Denizli de yapay göl var ve bu göl meteoroloji müdürlüğüne uzak bir bölgede bu nem ölçümlerinde hataya sebep olabilir mi sizce. Nem değerini mgm sitesinden baktım.

Rica ederim.

Nem ölçümünde hataya sebep olabilecek büyüklükte çivril(ışıklı) gölü var mesela oraya uzak olan istasyon ölçümü hataya sebep olabilir.

Bunun haricinde  belki bir miktarda Vali Recep Yazıcıoğlu baraj gölü çevresi  fark gösterebilir.

Aydoğdu Göleti, Eşen Göleti, Gökpınar Göleti ve  Tavas akyar Göletleri gibi oldukça küçük çaplı göletler kesinlikle etki etmezler..

Özellikle belirtmek istediğim Vali Recep Yazıcıoğlu baraj gölüydü ama isim vermeden belirtmişim Smile

Tekrar teşekkür ederim

(07-19-2023, 08:39 PM)Antalyaspor1966 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mesela Antalya bu aralar gündüzleri hep en az 40-41 derece oluyor geçen haftasonu ise 44-45 ler vardı ama konustuğum herkes en azından nem yok diyor

Çünkü 32-33 derece olup %80 ve üzeri nemli olmasını kimse şuan istemiyor Smile

Kendim açımdan ise nemli havaları daha çok seviyorum

Hocam demk ki tamamen insan yapısı. Bende mesela kavurucu sıcaktansa nemli havayı tercih ederim. (Bu arada antalya nemine hakim değilim, İstanbul ve Muğla için konuşuyorum)
  Beğenenler:
  • adakar, Antalyaspor1966, mehmet karsever, Snowselo

Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Snowselo, Ümittt

(07-16-2023, 11:32 AM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sicaklar bizim cografyaya gelirken istikrarli olur hep, tabloya yansiyan verilere gore 22-24 temmuzda ve 27-28 temmuzda 2 sicak atak alacagiz. 

İlk sicak hava dalgasindan sonra 27-28 temmuzda daha kuvvetli sicak atak gelecek. Umarim kisin da sistemler 7 gun oncesinden gorunup boyle istikrarli sekilde gelir. Bu gunler bol su tuketin ve oglen gunesten uzak durun

26 temmuz öglen 2 mt sicakliklari

resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, snow41, Snowselo

En son %1 nem gösteriyordu şuan hiç ölçemiyor sanırım evet Antalyalılar olarak bunuda yaşadık
resim

Antalyada kiyilarda %25-30 ic kesimlerde %10-15 civari istasyonda hata var. Antalyada diger istasyonlara da bakabilirsiniz
  Beğenenler:
  • Antalyaspor1966

(07-22-2023, 03:01 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Antalyada kiyilarda %25-30 ic kesimlerde %10-15 civari istasyonda hata var. Antalyada diger istasyonlara da bakabilirsiniz

Şimdi tekrar %1 yaptılar  zaman zaman Antalya’da %1 %2 oranları  yaşanabiliyor ama

(Son Düzenleme: 07-22-2023, 09:43 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Merhaba arkadaşlar bu çarşamba perşembe aşırı sıcaktan sonra kaldı ki biraz kırpıldı 35 38 arası lokal olarak değişebilir 40 gören yer olursa da şaşırmam. Ancak ardından yaklaşık yaklaşık 10 ila 15 derece arasında ciddi sıcaklık düşüşü görüleceğinden aşırı hava olayları görülme ihtimali hayli yüksek. 27 Temmuz faciasını hatırlarsınız tabii o çok ekstrem bir şeydi. Atmosfer belli olmaz nolacağı. Ama tedbiri elden bırakmamak gerekir. Her ne kadar modellere tam olarak yansımasa da zaman yaklaştıkça bu aşırı sıcak havanın ardından ciddi bir serinleme olması kaçınılmaz bu bir döngü sonuçta. Epeydir tahmin yazmadım ancak bu sefer durum ciddi gibi durmakta o yüzden şimdiden ön almak istedim takipteyim bu sistemi ondan sonra da Afrika kendi inine girecek inşallah normallere dönmeye başlayacağız. Şimdilik bu kadar Serkan bey ortalıkta yok belki çıkar ortaya yakında serinletecek haberler verir. Emin dostum da ortada yok kayıplarda bu sıralar çok yoğunum gerçekten Düzce'ye taşındım artık ev kiraladım bundan sonra kar yağdı mı yağcak mı diye etrafa bakmıycam nasıl olsa her kış öyle ya da böyle sağlam kar alıyor bulunduğum yer de yüksek zaten kar sorun olmaz siz düşünün bundan sonra artık.

Kaş Çavdır Orman sahası gölgede 48 dereceyi gördü Antalya merkez ise 44,5 dan döndü rekor 45,1 derece

Aklı olan dışarı çıkmaz. Allah mesleği gereği dışarıda olanların yardımcısı olsun... Nefes almak bile ayrı bir çaba gerektiriyor nemden dolayı

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi