Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(10-20-2018, 03:08 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Güneydoğu Anadolu’dan bir arkadaş kuraklık konusundan çok muzdaripti. Zannediyorum derman olacak bir yağmur geliyor insallah.
Bekliyoruz daha dise dokunur yağış olmadı, bakalım Allah bize neyi nasip görecek 5 mı 50 mı yoksa 100mm mi
  Beğenenler:
  • AZOR, ersel candan, snowserkan, Xooner

(Son Düzenleme: 10-20-2018, 09:44 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

24 Ekim günü ülkemiz genelinin sağanak yağış alacağını belirtirken gece yarısından sonra ve 25 - 26 Ekim günü bir çok yerde sağanak yağmur sert sıcaklık düşüşünden dolayı yerini kar yağışına bırakabilir. Sistem pazartesi günü daha çok kendini belli eder ve detayları da sizinle paylaşırım.     
https://scontent.fada1-7.fna.fbcdn.net/v...9040_n.jpg

https://scontent.fada1-7.fna.fbcdn.net/v...1472_n.jpg

https://scontent.fada1-7.fna.fbcdn.net/v...0688_n.jpg
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, ersel candan

Dün de ifade ettiğim gibi ilk sistem -25 bandına 850 de ise -2 -3 bandına oturdu kırpıldı yani ikinci sistem ne olacak bakalım ay sonundaki
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, ersel candan

“2017 Ocak'ta aldığımız kar örtüsünden az olmayacağını düşünüyorum bu sistemlerin bırakacağı yağışı.”

Serkan Bey kaleminizden bal damlıyor. 2017 sistemi gibi 1 tane bana yeter, 2-3 olursa tadından yenmez Smile
  Beğenenler:
  • snowserkan

Serkan Bey Emin Bey bu kış bize ne gerekli biliyormusunuz şöyle en az 15 gün aralıkız yağacak sağlam bir kar yağışı.ama istanbulun en hareketleri yerlerinde bile 80-90 cm kar olması lazım yani eminönü karaköy cerrahpaşa üsküdar kadıköy acıbadem bakırköy yeşilköy zeytinburnu vb yerlerde bile.yoksa arabaların üstü kar tutmuş yol kenarları kar tutmuş bizi tatmin etmez artık kiskis gülmek)))
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, snowserkan, Xooner

(10-20-2018, 06:03 PM)turker34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey Emin Bey bu kış bize ne gerekli biliyormusunuz şöyle en az 15 gün aralıkız yağacak sağlam bir kar yağışı.ama istanbulun en hareketleri yerlerinde bile 80-90 cm kar olması lazım yani eminönü karaköy cerrahpaşa üsküdar kadıköy acıbadem bakırköy yeşilköy zeytinburnu vb yerlerde bile.yoksa arabaların üstü kar tutmuş yol kenarları kar tutmuş bizi tatmin etmez artık kiskis gülmek)))

turker34....BULURSAN BANADA GETİR..... Spiteful eye Smile thumbsup
  Beğenenler:
  • snowserkan

Benim tahminim sistemin gelmesi yaklaştıkça ısınacağı yönünde..Hava sıcaklığının da 25-26 Ekim gibi 12-13 derecelere ineceğini düşünüyorum.Bence KKY ihtimali zor gibi ama bekleyip göreceğiz.Esas Kasım ortası gibi KKY getirebilecek bir sistem olabilir.
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

(Son Düzenleme: 10-20-2018, 09:44 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-20-2018, 03:55 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dün de ifade ettiğim gibi ilk sistem -25 bandına 850 de ise -2 -3 bandına oturdu kırpıldı yani ikinci sistem ne olacak bakalım ay sonundaki

Ay sonunda ısınma var.
Sıcaklıklar 25 27 derece bandına çıkacak.

4-5 Kasım gibi bir sistem yurdumuza giriş yapacak.

Kuvvetini bir kaç gün içinde anlarız.,

resim
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, Ömer18, sahinok

Serkan Bey bu resimde cutoffun batı avrupaya sarkacağını nasıl anlıyoruz? Yoksa sadece bir sistem gelecek ama nereye belli değil mi diyoruz?

Gfs yağmur ve kar grafiği:

resim
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan

Konuyu Okuyanlar:
478 Ziyaretçi