Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(10-10-2018, 06:33 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam yeri değil biliyorum ama bir konuyu yazma ihtiyacı hissediyorum. Grafik okumayı, tahmin yapmayı vs sizlerden öğreniyorum. Gerek kendimi bildim bileli hava olaylarına meraklı biri olmam ve gerekirse de havacılık sektöründe aktif bir çalışan olmam nedeniyle sürekli olarak meteorolojik durumları takip ediyorum. Ancak aktif hava durumunu paylaşmak, resimler eklemek ve gol haberleri vermek dışında fazla bir varlığım olamıyor maalesef. A bi de "beğen" tuşuna basmak Smile Anlayışınıza sığınarak paylaşımlar yapıyorum. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama şimdilik fazla bir yol aldığım söylenemez. Hal böyle iken sessizce takip mi edeyim yoksa resim ve anlık durum paylaşımlarına devam mı edeyim bilemiyorum.

Verdiğiniz her emek yaptığınız her katkı için teşekkür ederim.
Paylaşmak veya paylaşmamak adına neden muallakta kalıyorsunuz?

Tüm üyelerimize derin sevgi ve saygı besliyorum.
Paylaşanlar, katkı verenler baş tacımızdır. thumbsup

(10-10-2018, 06:40 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Xooner  bence o paylaşmak istediğin her şeyi paylaş burada zaten Serkan bey hariç hiçbirimiz profesyonel değiliz  ( gerci o degilim diyor ama bu bigiler ancak meteorologlarda olur Smile )  doğrusu yanlışı birbirimizden fikir alışverişinde bulunalım ki öğrenelim .  Mesela ben bugüne kadar model ve diyagramlardan bir şeyler anlamaya çalışırken Serkan Bey’in en son eklediği üst atmosfer verilerini anlamaya çalışıyorum

Estağfurullah,

Size detaylı olarak aktaracağım o kadar çok şey var ki.
Yalnız son zamanlarda ki yoğunluğumdan dolayı bunları yapamıyorum maalesef.

Yoğunluğum Kasım gibi hafiflediğinde hepsine değineceğiz inşaallah.

Bilgi paylaşılmıyorsa hiç bir anlam ifade etmiyor.

Düşünceleriniz ve siteye verdiğiniz destek için ayrıca teşekkür ederim. thumbsup

(10-10-2018, 07:03 PM)mirhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan. Abi ben yeniyim şu istanbul kar tahmini sayfası ne zaman açılıyor bilmiyotlrumda

Kasım ayının ilk günü açacağız güzel kardeşim.
Hem hava tahmini hemde KAR Tahminlerini yapacağız o sayfada. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, mirhan, sahinok, snow41, Xooner

Serkan bey MGM Gaziantep Kilis bölgesini cuma günü yağışlı gösteriyor ve tahminler sürekli değişiyor ve genelde tutarsız, acaba sizce yağış var mı
  Beğenenler:
  • Eroglu44

(Son Düzenleme: 10-10-2018, 09:43 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-10-2018, 09:30 PM)Yağmuradam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey MGM Gaziantep Kilis bölgesini cuma günü yağışlı gösteriyor ve tahminler sürekli değişiyor ve genelde tutarsız, acaba sizce yağış var mı

Merhaba,

Evet kuvvetli yağış ihtimali var.

Özellikle 12 Ekim Cuma akşam saatleri ile 13 Ekim Cumartesi öğle saatlerine kadar.
  Beğenenler:
  • snow41

(Son Düzenleme: 10-10-2018, 09:49 PM, Düzenleyen: Dolunay.)

Merhaba
5 günlük toplam yağış.
Yağış yarın başlıyor.
Skew t ye göre yarın öğlen saatlerinden sonra biraz daha etkili gibi.

resim
  Beğenenler:
  • adakar, muratg, Ömer18, snow41, snowserkan

(Son Düzenleme: 10-10-2018, 09:56 PM, Düzenleyen: sahinok.)

Diyagramlar pek keyifsiz. Umarım bu keyifsiz havalar bir an önce değişir de biraz aksiyon yaşarız.
Modellere baktığımızda izlandanın avrupa içlerine dalarak Azoru bastırdığını görüyoruz. Bu durum aslında şu an devam edebilir ama kış aylarında pek görmek istemediğimiz görüntüler Smile
Dilimden hiç düşürmediğim 6 Ocak 2017 sisteminde yine İzlanda kıta içine dalmaya çalışmış, İspanya üzerinden kafasını kaldıran Azor, alçak basınca adeta omuz vererek kucağımıza bırakmıştı. Aynı sinoptikleri dört gözle arıyor olacağız.
  Beğenenler:
  • snowserkan

Teşekkürler Serkan bey burada aşırı kuraklık var yüreğimizde de hasret inşallah tahminler doğru çıkar
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 10-10-2018, 11:52 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Şu basınç yerleşiminin güzelliğine bakar mısınız? Özledik be.

resim
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

Teşekkurler serkan abi
  Beğenenler:
  • snowserkan

MGM 11ekim tahmini

resim
  Beğenenler:
  • adakar, sahinok, snowserkan

(Son Düzenleme: 10-10-2018, 11:48 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-10-2018, 09:58 PM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu basınç yerleşiminin güzelliğine bakar mısınız? Özledik be.

resim

İzobar çizgilerinin ülkemize olan şekil ve uyumu ALLAH'ın Kar severlere bir lütfu niteliğinde.
Kaç varyasyon var ki sistemi bu şekilde İstanbul'a uyumlu kılan? ve bu varyasyonların yüzdelik oranla görüıme ihtimali.
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, sahinok

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi