Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(09-27-2018, 11:39 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

3-6 Ekim Yeni bir sistem mevcut.

11 Ekim ise biraz daha farklı olabilir. 
Stratosferden alt seviyelere soğuk kaçağı mevcut. 

İlerleyen günlerde mutlaka değineceğim..

11 EKİM . Smile thumbsup

Ben 3 - 4 Ekim demiştim Serkan abi ama sen 3 - 6 Ekim dedin sanırım kenarından köşesinden yakalım galiba, bugünde yazıcaktım, 9 Ekim gibi bir sistem daha mevcut diye ama Medicane şuan daha önemli diye birşey yazmadım Smile
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, sahinok, snowserkan

resim

Ayın 22 si gibi paylaşmıştım bu yorumu Serkan abi, ben bunu paylaştım ancak Allah senden razı olsun ne öğrendiysem senden öğrendim senin sayende bu denli kendimce tahminler yapabiliyorum ve gördüklerimi yorumlayabiliyorum teşekkür ederim abi sana.
  Beğenenler:
  • snowserkan

(09-27-2018, 11:44 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-27-2018, 11:39 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 8zj4Qa.png

3-6 Ekim Yeni bir sistem mevcut.

11 Ekim ise biraz daha farklı olabilir. 
Stratosferden alt seviyelere soğuk kaçağı mevcut. 

İlerleyen günlerde mutlaka değineceğim..

11 EKİM . Smile thumbsup

Ben 3 - 4 Ekim demiştim Serkan abi ama sen 3 - 6 Ekim dedin sanırım kenarından köşesinden yakalım galiba, bugünde yazıcaktım, 9 Ekim gibi bir sistem daha mevcut diye ama Medicane şuan daha önemli diye birşey yazmadım Smile

Biliyorum kardeşim söylemiştin. thumbsup

Stratosfer seviyesine bakarsan rüzgar artışını görebilirsin. 
Güney'e uzatılan bölgede dikkatinden kaçmasın.

Bu sistem soğuk yönünden oldukça etkili olabilir.

Diğer verilere de bakıp bir tahmin yapılacak.
İç kesimler, Karadeniz'in yüksekleri, Doğu and kuzeyi KAR Alabilir bu sistemde.

Bir kaç gün içinde netleştiririz. Coffee
  Beğenenler:
  • adakar, mehmet karsever, Ömer18, sahinok, ThunderSnow

(09-27-2018, 11:50 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Ayın 22 si gibi paylaşmıştım bu yorumu Serkan abi, ben bunu paylaştım ancak Allah senden razı olsun ne öğrendiysem senden öğrendim senin sayende bu denli kendimce tahminler yapabiliyorum ve gördüklerimi yorumlayabiliyorum teşekkür ederim abi sana.

Tebrik ederim kardeşim. Clap 
Verileri doğru yorumladığında bir şeyleri yakalıyorsun.

ALLAH Hepimizden razı olsun inşaallah.
Bende desteklerin için teşekkür ederim kardeşim.
  Beğenenler:
  • Captmehmet, mehmet karsever, ThunderSnow

(09-22-2018, 10:35 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet sevgili arkadaşlar önümüzdeki sisteme yaklaştığımız şu günlerde soğuma ve yağış yarın veya en geç Pazartesi günü kesinleşir diye düşünüyorum, bu sistemi atlattıktan sonra önümüzde bize göz kırpan bir sistemimiz daha var oda 3 - 4 Ekim gibi bu sistemi atlattıktan sonra ona değineceğiz, artık Sonbahara giriş yaptık sayılır, bu kış bize çok şeyler gösterecek gibi takip etmeye devam ediyoruz. Smile

(09-27-2018, 11:56 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-27-2018, 11:50 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Tebrik ederim kardeşim. Clap 
Verileri doğru yorumladığında bir şeyleri yakalıyorsun.

ALLAH Hepimizden razı olsun inşaallah.
Bende desteklerin için teşekkür ederim kardeşim.

Ben teşekkür ederim abi bana güvendiğin için daha öğreneceğim çok şey var yazdıkların, yorumların, tahminlerin herşeyden birşey öğrenmeye çalışıyorum abi, öğrenmeyede devam edeceğim, bir sen etmesem de senin gibi olmak için uğraşacağım abi 40 fırın değil 400 fırın ekmekse yerim abi farketmez. Smile
  Beğenenler:
  • adakar, ahmetmsl, AZOR, Captmehmet, sahinok, snowserkan

Hayırlı Cumalar, arkadaşlar diyagramlar bugün itibarıyle, durumun vehametini gösteren grafikleri veriyor. Ayın 30 ve Ekim'in 1 i arasında yaklaşan sistem,  Ege kıyıları daha şiddetli olmak üzere giriş yapıp, Marmara üzerinden çıkış yaparak oldukça sıkıntılı bir durumun olacağını söylüyor. Umarım bu sefer bir son dakika değişim olurda buradan başka şeyler yazarız.....     http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png     http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gen...tanbul.gif https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5C2A4291
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan, ThunderSnow, Xooner

Son güncel diyagram, fırtınayı ve şiddetli yağışları destekliyor...     http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5C25FDF2
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

resim

Son görüntülere bakılırsa Medicane, Ege Denizi'nden kuzeye tırmanıp Selanik doğusundan Yunan ana karasına değip kayboluyor. Yani Yunan ve Türk ana karalarını fazla hırpalamadan geçeceğe benziyor. Ama Ege Denizindeki Yunan adalarının vay haline! Yağış olarak da yalnızca Marmaris taraflarına şiddetli yağış görünüyor. Bunun dışında 50-60 mmlerin üzerinde yağış görünmüyor. Bunlar elbette benim farklı modellerden aldığım verilerle yapmış olduğum sentez. Çok daha doğru tespit ve değerlendirmeleri ben de bekliyorum Wink
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, snowserkan

BİRAZDA ASIL BİZ KARSEVERLERİN DEVAMLI SORDUĞU SORULARIN BAŞINDA GELEN  BEKLENTİLERE DESTEK NİTELİĞİNDE BİR AÇIKLAMADA GÖKHAN ABUR'DAN....    İŞTE BU HABER BEĞENİLİR !!! 
Meteoroloji de saygı duyduğum insanlardan biri olan Gökhan Aburun bu günki konuşmasında şöyle seslendi.

Şuanki veriler doğrultusunda Türkiye’yi sert kış koşulları bekliyor dedi. 
Elbette Kasım Aralık verilerine bakmak daha sağlıklı olsada konuşan Gökhan Abur olunca dikkate almakta fayda var.(A)

UMARIM Kİ BU YIL KAR SEVERLERİN ZAFERİYLE BİTSİN MALUM GEÇEN SENEYİ ILIKÇILARA KAPTIRMIŞTIK.... Spiteful Smile banana Big Grin
  Beğenenler:
  • adakar, mehmet karsever, snowserkan, Xooner

Yükünü nereden topluyor..

resim
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, ThunderSnow, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi