Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Sohbet - Muhabbet....

Muhtemelen Serkan bey ağı sermiş ılıkçıların toplanmasını bekliyor.
Toptan temizlik için.
  Beğenenler:
  • angelusoO, idieforyou41, Matikler

Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar, hayırlı haftasonları... Smile  Big Grin  eye  Bye  thumbsup  thumbsup

kusura bakmayında ılıkçıda olsa, kar severde olsa, herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor. yağmıcak veya azaldı diyene nedir bu düşmanlık anlamış değilim. oda en az senin kadar yağmasını istiyor belki. ne yapacan zorlamı yağdıracaksın karı. alışın artık yahu son 1 güne kadar takla atıp duruyor modeller işte. yağmaz yağmaz napalım yani. 50 cm üstü kar kaç senede bir yağıyor istanbula kar. 20-30 yağarsa öp başına koy. fazlasını sistem sonuna kadar bekle, yağarsa cabası olur oda.

@gurkanozlu Serkan Bey Tarantula ya ördürüyor ağı ve muhtemelen de vakti olmadığı için yazamıyor, çünkü uzun uzun ve detaylı yazacağından kısa bir iki cümle ile geçiştirmiyor. Burda Azor, Tarantula, Serkan Bey ve Emin taa ne zaman bu sistemi bu kadar güçlü geleceğini yazdılar, çizdiler. Helal olsun.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, SnowPoyraz

Aleyküm selam @KardanadamEmin buraları bir telaş sarmış, dört gözle sizlerden açıklama bekliyorlar ama senin söylediklerine kulak verenler arkasına yaslanıp bekliyorlar Smile
  Beğenenler:
  • angelusoO, KardanadamEmin, SnowPoyraz

(Son Düzenleme: 02-13-2021, 10:09 AM, Düzenleyen: snowözgür.)

S.a yaa düne kadar herşey çok güzel form coşuyordu herkes havaya ateş ediyordu sanırım yolunda gitmeyen birşeylermi var

Zaten birkerede herşey yolunda gitse şaşırıcam tam seviniyorum yazılanları oluyunca moralim bozuluyor sistemin girişine saatler kala ne oluyorsa oluyor
  Beğenenler:
  • Denizetkisi

1 günde neler kaybettik inanılmaz...
  Beğenenler:
  • snowözgür

Herkese selamlar dostlar, izninizle banlanacağımı da bilerek bir konu hakkında görüşlerimi belirtmek isterim. Son düzlüğe gelene kadar bizler için gecesini gündüze katıp tahminlerini esirgemeyen @KardanadamEmin @TARANTULA @AZOR başta olmak üzere tüm üstadların emeklerine sağlık diyorum. Umarım sözlerim yanlış anlaşılmaz ve bir nebze uyarı niteliği taşır. Arkadaşlar bir süredir bu forumda üye olmama rağmen benim ve eminimki büyük bir çoğunluğumuzunda rahatsız olduğu bir konu bulunmakta. 2 madde de açıklayacağım izninizle.

1) Bu forumda sadece ama sadece son ana gelene kadar her şey çok iyi gidiyor, şakalaşmalar, iddaalar havada uçuşuyor, siz arkanıza yaslanın, çevrenizdekileri uyarın, bize inanın deniyor. Veriler algıda seçicilik yapılarak doğruluğu hakkında görüşler bildiriliyor bu da bir çok arkadaşta güvensizlik havası peydahlıyor. Yani demem o ki sabah EMCF iyi çıktı buna inanın, öğlen saçmaladı ama GSF daha iyi hadi buna inanalım demek olmaz. Bu verilerin bizim tahminlerimize uyum sağlamak zorunda oldukları gibi bir saçmalık düşünülemez. Burada önemli olan her veriyi baz almak ve tahminleri güncellemektir, veya en azından neden bu veriye inanmayalımda iyi çıkan veriye inanalım diye en azından bir kaç açıklama yapılmalıdır.

2) Seçerek inandığımız veri kaynaklarına, karşıt görüşlü bir yazar çıkıp kendi öngördüğü tahminini paylaştığında hele ki sevilen bir yazar da değilse "ILIKÇI" damgası basılarak hiciv ediliyor ve BANLANIYOR. Arkadaşlar ve forum yönetimi size sesleniyorum. Ben tahminci değilim bu ilime de siz üstadlar gibi sahip de değilim. Ancak biz de sizin gibi insanız. Karşıt görüşlü herkesi banlayacaksanız kendinize bir haber veya blog sitesi açarak da tahminlerinizi yapabilirsiniz. Yine bende başta olmak üzere herkes sizi ekseriyetle takip etmeye devam edecektir. Ancak adı üstünde burası bir "FORUM". Eski romadan beri demokrasi kavramının karşılığı olarak gelen bir kelimedir "FORUM". Eminim ki eski forumdan ayrılarak yeni bir forum açmanızı sebepleri, her dileğinizi banlayabilmek değildir.

LÜTFEN ÖZELEŞTİRİ YAPALIM.

Tekrardan tüm tahmincilerimizin emeğine sağlık diyor ve karlar altında bir yıl diliyorum.

@"theturkayy"

Hocam sizin gibi yapıcı ve saygılı bir yorum yazan hiç kimse banlanmaz emin olun. "Ilıkçılar banlanıyor" yanlış bir algıdır. Bunun doğrusu "saldırgan, hakaret eden veya kişileri hedef alan yorum yapanlar banlanir"dir.

Öte yandan olumlu hava varken insanların olumsuz gelişmelere kılıf uydurup başka olumlu model aramaları da hayal satmak yahut aldatmak değildir. Gfs en kötü çıktıyı verse de biz Ecmwf'de Gem'de mutluluğu aramaya devam ederiz. Çünkü atmosfer tek bir modelin bilebilecegi yer değildir.

Peki neden olumsuz olduğunda pel konuşulmuyor derseniz de bizim farkımız da biraz burada diye düşünüyorum. Her zaman bir umut vardır. Sistemin gelmesine bir saat kala tüm modeller berbat çıktı verse de biz bekleriz, bekliyoruz.

2017 sistemini unutmayalım. Hangi modelde göründü o sistem? Biz görünmeyenin de peşinde ve ümidindeyiz.

Umarım doğru anlatabildim. Bizim binlerce kez uyardigimiz bir konu var. Burası duygu sömürüsü yapan veya insanları aldatma üzerine kurulu olan bir yer değil. A kişisi fazla hayalci dersiniz dikkate almazsiniz. B kişisi temkinlidir, onu takip edersiniz. Ama çıkıp da A kişisine hayal satıyorsun, uçuyorsun, kaçıyorsun derseniz ban kaçınılmaz olur.

Saygılar.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Buzdelisi, Enginist, Nil.Trabzon

Karla karışık yağmur 

Herkese selamlar

Teşekkür etmesini bilmeyen şükretmesini bilmezmiş der bir hadis-i şerif.

Herhangi bir menfaati olmadan bizlere bu sistemi 20 gün önceden müjdeleyen, sabah akşam her güncellemede bilgi ve öngörülerini bizlerle paylaşan, emek veren, zaman harcayan tüm arkadaşlara teşekkürler. 

4 yıldır kar görmeyen güzel şehrimize hatırı sayılır bir kar bırakacak bu sistemi bize veren Rabbimize binlerce kez hamdolsun.  Şükür edelim arkadaşlar. 

Ben sistemden modelden hiç anlamam ama bozmuş haliyle bile ortalama 25-30 cm kar'dan bahsediliyor.   Üstelik pozitif yönde sürprizlere açık deniliyor. 
Önümde 30 cm'lik cetvel var şuan ona bakıyorum. Ya siz delirdiniz mi arkadaşlar. 20-30 cm'i beğenmiyoruz ya. Evet ben de isterim 1 mt. yağsın içinde yüzelim ama 
Hak neylerse güzel eğler ve ne verirse kanaat edelim, şükür edelim ve tadını çıkaralım. Doyumsuz olmayalım. Cm hesabı yaparak, yok kuş oldu, taş oldu, kaçtı gitti vs.... birbirimizi üzmeyelim, tahmincilerimizi yormayalım.

İki de bir de bazı dostlarımızdan; "açıklama yap", "neredesin ortalardan kayboldu" tarzı mesajları okudukça ben yoruluyor ve üzülüyorum. Herkesin bir yaşantısı var, işi var, ailesi var, sorunları var, özel durumları var.. var da var... 

Bizim için zaman ayırıp paylaşım yapıyorlar zaten fırsatları oldukça.  Ne dersiniz yormayalım, üzmeyelim artık onları da.... 

diye düşünüyorum naçizane.. 

Ski Ski Ski

Sanırım son 10-12 saat.. Geliyor gönlümün efendisi.. 

41 yaşında ve 3 çocuk babası olan ve son 10 gün içi çocuklar gibi kıpır kıpır olan benim için de bu hafta geçmek bilmedi, tıpkı hepiniz gibi. Az daha sabredelim.. 

Selametle..

Olduğu kadar, olmadığı kader...
  Beğenenler:
  • adakar, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
6 Ziyaretçi