Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Serkan dostum sen mi hazırlıyon diyagramı yahu -8 nedir bu zamanda
  Beğenenler:
  • Ekrem14, kral

Yarin Marmara geneli ve kiyi Egede kuvvetli lodos firtinasi bekleniyor ayrica lodos yagis getirecek yagis kiyi egede kuvvetli olmasi bekleniyor Balikesirin ege kiyilari izmir aydin ve mugla civarlarinda yagis kuvvetli olacak
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Ekrem14, snowserkan

Yarın (Salı) Kıyı Ege ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in Batısı ve Çanakkale Çevrelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer
Yarın (13.10.2020 Salı) Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde; kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
13.10.2020 10:00-13.10.2020 20:00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi

Mgm den Alinti
  Beğenenler:
  • Burak1980, hacimurat, Poyraz, snowserkan

Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor.

Beklenen Hadise
Fırtına

Beklendiği Yer
Kuzey Ege'de yarın (13.10.2020 Salı) günün ilk saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtına akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

Başlama-Bitiş Zamanı
13.10.2020 03:00-13.10.2020 18:00

Hadisenin Şiddeti
Fırtına
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Poyraz, snowserkan

Muğla diyor, sonra Edirne'nin güneyi diyor. Arkadaş Muğla'nın da batı ilçelerinde desene.

Köyceğiz'in doğusunda yağmur beklenmiyor ama uyarı "Muğla" olarak veriliyor.

"Ya yağarsa" kafası sanırım. Rahatsız ediyor beni. Anlamsız bir rahatsızlık ama yağmur yağmadığı ve yağış beklenmediği için zaten bir huzursuzluk var içimde. Bi de mgm uyarısı gelince tepki veriyorum.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Enginist, Poyraz, ThunderSnow

Mini sisteminiz var bakalım sürpriz yapacakmı 
Devdi cüceye döndü Üzgün
https://images.meteociel.fr/im/8973/anim_nml2.gif
  Beğenenler:
  • Burak1980, Enginist, Hasan_iSTANBUL, Poyraz

Orta Akdeniz gelene kadar hiçbir sistemden beklentim yok maalesef.
  Beğenenler:
  • Enginist, Poyraz

Bir kere de cüce deve donüşse ya arkadaş.
  Beğenenler:
  • adakar, Poyraz, snowserkan, Xooner

Bu sistemde kiyi egeye yarayacak yarin sabah saatlerinden itibaren kiyi egede etkili olacak belki bizede surpriz yapar
  Beğenenler:
  • Poyraz, snowserkan

Arkadaşlar sistemi şimdi inceleme şansım oldu biraz.Sistem Ege denizi üzerinde tüm kuvvetiyle ilerliyor.Saatte 50-60 Km rüzgar hızına sahip.Cephe içinde supertrofta mevcut haritalarda paylaşıyorum...

Sistem ege kıyılarımıza yaklaşıp karaya ulaştığı andan itibaren etkisini yavaş yavaş kaybedeceğini ama izmir balıkesir çanakkale dikey hatta hatrı sayılır yağış bırakacağını (minimum 20mm) tahmin ediyorum.

Gelelim istanbula ,lodos rüzgarını alırız .Sonbaharın geldiğini hissederiz...Biraz yağmur biraz hüzün bu sistemde geçer gider...Saygılar.

resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi