| |
(04-14-2020, 12:15 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yüksek basıncın her soğuk havada yaptığı bir durum zannediyorum. Hava kirliliği anlamında da kabus yaşatan bir şey. Kışın en soğuk zamanlarında katlanılmaz bir hava kirliliğine sebep oluyor. Sırf bu bile tek başına alçak basıncı sevme nedenidir Geceden sabaha geçişte yukarı kaçmayı başaramayan hava alt seviyeye sıkışıp kalıyor. Hava içinde ne varsa onlarda sıkışıyor tabi Görselde MIXR ifadesi var (MIX Ratio) karışım oranı demektir. burada aksi belirtilmedikçe su buharının havadaki oranını gram/kilogram cinsinden veren bir değer. Değer biraz daha fazla olsaydı sis daha kalın bir tabaka oluşturabilirdi. Bir numaran yok Alçak basınç? Yüksek basınçlar olmasaydı. Yada daha iyi ifade edebilmek için "Güzelliğin on para etmez, Bu bendeki Aşk olmasa" Şaka bir yana; Yüksekler olmasaydı alçaklar olmazdı. çünkü hava yüksekten akacak ki Alçaklara devir verecek. Ne kadar yüksek, O kadar Alçak. Yada daha iyi ifadeyle; Ne kadar para O kadar köfte.
Bu ne bulutu olabilir atmosferin üst kısımlarında gözlemlenmiş olabilirmi acaba
https://twitter.com/StormchaserUKEU/stat...25091?s=09
(04-15-2020, 12:19 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu ne bulutu olabilir atmosferin üst kısımlarında gözlemlenmiş olabilirmi acaba Sanıyorum Polar stratosferik bulutlardan bahsediyorsun. Ama hayır üst seviye bulutu değil. Tamamen güneşin buluta açısı ve bulut içindeki küçük su veya buz kristallerinin varlığı ile alakalı bir fenomen. Yanardöner bulut deniyor bunlara. Uygun açı önemli burada. Gözlemci 20-30 km uzak bir mesafeden baksa bu görüntüyü tam oarak böyle alamaz. Bu optik bir fenomendir. Işığın ve maddenin uygun konumdaki etkileşiminden kaynaklanan bir olay. YANARDÖNER BULUT.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980,
Çığ felaketinin üzerinden üç ay geçmiş ;
https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/ci...dIXmG4oGDQ
AdakaR
Sevgili adakar bu paylaşımın için teşekkür ederim.
Hulusi Baba ya ALLAH'tan rahmetler dilerim. Ancak o gün bende oralardaydım. Belkide bu resmin çekilişinden çok kısa süre sonra kendisi ile karşılaştım. O gün orada olduğum tarih 20 Aralık değil, 11 Aralık 1989 idi. Bize büyük gelen bu dünya bazen o kadar ufalıyorki. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 10 Ziyaretçi |