| |
Amerika kongreye Türkiye ye yaptırım uygulamak için yasa tasarısı getirir Fransa Avrupa'yı Türkiye ye yaptırım için zorlar dandik Finlandiya silah ambargosu uyguluyorum der İtalya ambargo der
Avrupa Birliği Türkiye insanlık suçu işliyor der demokrasi katili mısır İsrail der Araplar İsrail der Barzani peşmerge için der ypg Öcalan için der herkes Türkiye'nin haklı mücadelesinde aman Osmanlı imparatorluğu canlanır hak hukuk Allah'ın adaleti yeniden müslümanlar ile tecelli eder korkusuyla der der der türk cumhuriyetleri dediğiniz para harcadığımız hakkını yedi düvele yedirtmeyiz dediğimiz Azerbaycan Kırgızistan Türkmenistan dan hala ses yok onlar birşey diyemez.. ..3.6 milyon Suriyeli ülkemde barınıyor onlar için verdiğim evlatlarımın geleceğinden kestigim vergiler helali hoş olsun ama elini taşın altına koymayan bütün dünya Türkiye'ye meydan okuyor haklı operasyonundan dolayı tek başımıza kalmışız sosyal medya da hala gardasim gurdaşım atakları... Kötü günde kardeşliğini göstermeyenler bundan sonra iyi günde kötü günde kıymet görmeyi beklemesin ... Hayde herkes kendi yoluna biz TÜRK oğlu TÜRK üz siz düşünün kendinizi şimdi bu saatten sonra şehitler verdiğimiz bu haklı savaştan sonra ..
Yazılacak, söylenecek çok şey var ama hiç başlamamak en iyisi. Sadece şunu söyleyeyim, millet olarak çok duygusal düşünüyoruz ve hep bu yüzden hata yapıyoruz. Mantıksal ve dünyanın gerçek durumunu göz önüne alarak düşünmeliyiz. Sizin ne kadar haklı olduğunuz kimsenin umurunda değil. Çıkarlardır herkesin umurunda olan. Ve buna biz de dahiliz. Çıkarımıza uymazsa çok haklı olduğunu iddia edenlere tü kaka deriz. İsimize gelirse insanlık suçuna “oh olmuş” deriz. Önce kendimizi iyi tanıyalım, ne yaptığımızı bilelim, sonra başkalarının yorum ve tepkilerini eleştirelim. Kısacası ben hiçbir ülkeyi eleştirmiyorum. Zamanında biz de onlara aynı şeyi yapmış miyiz bir bakın diyorum. Bana da kızacaksınız biliyorum ama bir kez olsun son yirmi yılda ülke olarak kimlerle nasıl iliskilerimiz olmuş bakmanızı ve ona göre düşünmenizi rica ediyorum. Ve son olarak, halihazirda devam eden operasyon yapılmasına gerek kalmadan biz bu sorunu çözemez miydik, şehit vermeden olmaz miydi iyi irdelemenizi rica ediyorum. Saygılar...
(10-12-2019, 12:11 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazılacak, söylenecek çok şey var ama hiç başlamamak en iyisi. Sadece şunu söyleyeyim, millet olarak çok duygusal düşünüyoruz ve hep bu yüzden hata yapıyoruz. Mantıksal ve dünyanın gerçek durumunu göz önüne alarak düşünmeliyiz. Sizin ne kadar haklı olduğunuz kimsenin umurunda değil. Çıkarlardır herkesin umurunda olan. Ve buna biz de dahiliz. Çıkarımıza uymazsa çok haklı olduğunu iddia edenlere tü kaka deriz. İsimize gelirse insanlık suçuna “oh olmuş” deriz. Önce kendimizi iyi tanıyalım, ne yaptığımızı bilelim, sonra başkalarının yorum ve tepkilerini eleştirelim. Kısacası ben hiçbir ülkeyi eleştirmiyorum. Zamanında biz de onlara aynı şeyi yapmış miyiz bir bakın diyorum. Bana da kızacaksınız biliyorum ama bir kez olsun son yirmi yılda ülke olarak kimlerle nasıl iliskilerimiz olmuş bakmanızı ve ona göre düşünmenizi rica ediyorum. Ve son olarak, halihazirda devam eden operasyon yapılmasına gerek kalmadan biz bu sorunu çözemez miydik, şehit vermeden olmaz miydi iyi irdelemenizi rica ediyorum. Saygılar... Çok güzel yazmışsın evet de bizim onlara zamanında ne yaptığımızı tam olarak anlayamadım. O kısmı biraz daha açmanı istiyorum senden mümkünse. Bizim yegane çıkarımız; Geleceğimiz ve Ülkemizin varlığını ilelebet sürdürmesidir. Operasyona gerek kalmadan bu iş çözülebilirdi tabi ama karşında kimlerin olduğuna bakacaksın önce ve o karşındakilerin büyük planı nedir? Düşman toplulukları ile hiç bir konuda anlaşamazsın onların büyük bir amacı var ve kararlılıkla uzun yıllardan beri bunu uyguluyorlar. Senin istediğin; ileride devletleşerek sana saldırıyı meşru hale getirecek ortamı şimdiden bertaraf etmek olmalı. Atatürk'te olsa aynı şeyi daha fazlasıyla ve daha erken yapardı. AKP'ye körü körüne bağlı olanlar ile kendi menfaatleri için sıkı sıkıya militanlık derecesine varan zihniyeti kınıyorum. Hayatımda bir kerede oy vermedim onlara. Sol görüşlü CHP'yide desteklemiyorum. Eğer gerçekten söz konusu Vatanın toprağı ve bütünlüğü ise gerisi kesinlikle teferruattan öteye geçmiyor benim için. Bu en gerekli menfaati için çalışan kimse veya kimlerse sonuna kadar desteklerim. Ülke içinde yapılan yanlışlar ve adaletsizlikler bir gün gelir karşılığını bu milletten alır mutlaka. Ama bu iş başka hemde çok başka.
Haklı olduğumuz bir konuda bütün dünya karşımızda ne kadar garip değil mi? Amerikasından tutun Almanyasına arabinda finlisine mısırindan arfikalisina kadar bizi destekleyen tek bir ülke yok ve işin kötüsü savunmada hala %90 dışa bağımlıyız eğer bütün dünyayı karşımıza alacak bir karara imza atıyorsuniz sonuçlarını da düşünmeniz ardi arkasına açıklanan ambargo ve silah satışı durdurulması kararları çok ciddi sonuçları Doğuracak hareketler, bu yüzden dikkatli olmalıyız. En başta Suriye’nin parçalanmasına destek olmakla en büyük hatalar yapıldı, üç ayda gidecek esed beş yıldır ülkenin başında 3 milyon kalitesiz vasıfsız Suriyeliyide bize kakalamasida cabasi! hiçbir zaman bir ülkenin bütünlüğünü bozmak parçalamak fayda getirmez heleki bu ülke komsunuzda. Arap baharı adı altında aptal Araplara uygulanan oyunlar ve sonuçlarını gördük bunun komşu Suriye’ye yapılmasına izin vermemeliydik ve buna destek olmamalıydık
Allah oradaki askerlerimizin yardımcısı olsun inşallah bugün gelen haberler son şehit haberleri olur
Ben kimseyi baz alarak konuşmak istemiyorum bu olay ne AKP ne CHP nede MHP yada adını siz koyun bir parti olayı değil
şimdiye kadar oyunu nereye verdin vermedin meselesi de değil bu , bu açık ve net bir şekilde Türkiye'yi bölmeye çalışan Türkiye'nin iyiliğini istemeyen bize iyi görünüp arkamızdan kuyu kazananların sınırımızda oluşturmak istedikleri bir devlet meselesi bu. Amerika ve diğerlerinin Suriye'nin toprak bütünlüğünü düşündüğü yok , aslına orayı bölüp oradan bir toprakta ben alayım meselesi bu.. Bizim meselemiz çıkar meselesi değil bizim meselemiz sınırımızda oluşacak bir terör örgütünün buna ister PKK ister Daeş deyin onu engellemek oradan bize gelebilecek tehlikelere karşı önlem almak bizim tek amacımız bu.. Bu yolda şehitte vericez gazilerimizde olucak ama sonucunda HERŞEY VATAN İÇİN demektende vazgeçmicez.. Mevlam askerlerimize güç kudret versin önlerindeki engelleri bir bir aşmayı nasip etsin.. Bu vesileyle bu operasyonla beraber verdiğimiz 4 şehidimize ve tüm şehitlerimize ALLAH'tan Rahmet geride kalan ailelerine sabırlar dilerim... Rabbim bir gün banada o şahadet şerbetinden içmeyi nasip etsin inşaAllah.. Selam ve Dua ile Sevgili dostlar..
Ben de hiçbir parti ve isim kastetmeden uygulanan yanlış politikaları baz alarak yukarıdaki yorumu yazdım. Özal’dan Demirel’e, Sezer’den Erdoğan’a kadar birçok hata yapıldı. Hata yapılır, normaldir. Lakin geri dönüşü olmayan hatalar bizi bu durumlara getirdi. Asla operasyonları gereksiz görmedim. Ama keşke zamanında Kardeşim Esad’ı bir gecede verilen ABD sözüyle “Katil Esed” yapmasaydık. Hiçbir komşumuzun toprak bütünlüğüne dokunulmasına müsaade etmesek, yahut sessiz kalmasak, yahut alet olmasaydık. “Emevî Camii’nde namaz” hayalleriyle dış politikamızı “işgalci” bir görüntüye sokmasaydik.
Geldiğimiz nokta: Bitmek üzere olan bir terör örgütünün sayısı onbinlerle ifade edilen militanlarına ve binlerce tır ve uçakla sağlanan silahlarina karşı askerimizi göndermek zorunda kalmak. Ben buna kızıyorum. Sen zamanında başkalarının toprak bütünlüğüne saygı duymazsan, bugün de yanında kimseyi bulamazsın. Eğer biz Esad’ı desteklemiş olsaydik ve burnunu her şeye sokan Abd’ye rağmen başarılı olsaydik bizim tek askerimiz şehit düşmeden Esat bu it sürülerinin kökünü kuruturdu. Başlarını bile kaldıramazlardı belki de. Velhasıl kelam, dün yedigimiz hurmalar bugün bizi tırmalıyor.
(10-12-2019, 06:04 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de hiçbir parti ve isim kastetmeden uygulanan yanlış politikaları baz alarak yukarıdaki yorumu yazdım. Özal’dan Demirel’e, Sezer’den Erdoğan’a kadar birçok hata yapıldı. Hata yapılır, normaldir. Lakin geri dönüşü olmayan hatalar bizi bu durumlara getirdi. Asla operasyonları gereksiz görmedim. Ama keşke zamanında Kardeşim Esad’ı bir gecede verilen ABD sözüyle “Katil Esed” yapmasaydık. Hiçbir komşumuzun toprak bütünlüğüne dokunulmasına müsaade etmesek, yahut sessiz kalmasak, yahut alet olmasaydık. “Emevî Camii’nde namaz” hayalleriyle dış politikamızı “işgalci” bir görüntüye sokmasaydik. Soner kardeşim benim yazımın başında demek istediğimin özeti , kimseye hitaben yazmıyorum demekti sadece.. Senin söylediklerine katılmıyorum demedim yanlış anlama ama o dediğin dönemlerde zaten ülkeyi başkaları yönetiyordu biz şuanda daha sesimizi yükseltmeye bize yapılan yanlışlıklara hayır demeye yeni yeni başladık, keşke bundan 10 sene önce bunu yapabilseydik dediğin doğru ama ozamanki politika bunu gerektiriyordu demekki , zaten şimdiye kadar eyvallah dediğimiz hangi ülkede siz zamanında bizi dinlediniz bizde şuanda sizin iyiliğiniz için hareket ediyoruz diyor ki.. Bizim bizden başka dostumuz yok malesef bu böylede gider..
Yanlış anlama yok kardeşim, ben de özellikle vurgulamak istediğim için yazdım. Saygılar.
Evet kendimizi iyi tanıyalım.
Tarih bunun kanıtıdır ki biz dünyanın en merhametli milleti ve yine en merhametli ordusuna sahibiz. Peki medeni ve çağdaş diye övgüler dizdigimiz, hayranı oldugumuz, benzemeye çalıştığımız batı kimdir? Özetle dünyaya köleliği , sömürgeciliği, ırkçılığı hediye etmiş barbarlar guruhudur. Dunya var olduğundan beri yaşanan ve kıyamete kadar yaşanacak olan hakikat nedir peki? Tabi ki Hak ve batıl savaşı. Keşke savaşlar olmasa, insanlar olmese demek bir fanteziden bir romantizmden başka birşey degildir. Bizler bu romantizm hulyalarinda yüzerken, birilerinin şeytani planlar yaptığını anlamak çin dünyadaki gelişmeleri tefekkür etmek yeterlidir. Gücü zalimin eline verdik. Şimdi sonuçlarını yaşıyoruz. Kendimize gelmek için daha ne bekliyoruz? Daha ne kadar ozumuzde mevcut olan gücü yanlış yerlerde arayacağız.? Yolumuzun hak yol, safımızın hakikat safı olduğunu bildikten sonra gerisi teferruattır. Allah ordumuzu Muzaffer eylesin. Milletimizin de feraset ve basiretini arttırsın. Bunlar hassas mevzular. Lütfen siyasete alet edip itibarsizlastirmayalim. Saygılarımla. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 8 Ziyaretçi |