| |
GFS Candır gerisi heyecandır
![]() GFS'yi hep bir adım önde görüyorum. Kaç tane model varsa hepsine tek tek bakın ortak bir sonuca varın. meteo giornale sitesinde multimodel çıktıları var onlarada bakın zaman zaman.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Keremburada, mehmet karsever,
GFS can CFS canan. Serkan bu işte UZMAN. Gerisi PATLICAN. PAtlat üstat bir tahmin kış için Sibiryalı olsun ama.
GEM in diyagramı GFS diyagramına göre daha tutarlı istikrarlı geldi bu akşam bana 12 eylül atmosfer darbesini vermiş.
(09-05-2019, 11:38 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: GFS can CFS canan. Serkan bu işte UZMAN. Gerisi PATLICAN. PAtlat üstat bir tahmin kış için Sibiryalı olsun ama. Heyecan arayanlar CFS'nin bilmem kaç saat sonraki tahminlerine bakabilirler tabiki. Bak Bebişim, Medicane var ya hani senin beklediğin, tropical medicane diyorlar ya aslında o Akdeniz siklonu benzerliğinden dolayı tropical deyivermişler. Bu tahmininin tutma olasılığı oldukça yüksek. Sibirya mı? Sen benim düşüncelerimi okumaya başladın. İlham aldın yine ağlarını örmeye başladın. Bu arada Bebişim sözcüğüne takılmayın Ben bazen kullanırım bu kelimeyi..
Beğenenler:
• AZOR, Burak1980,
Küllerimden yeniden doğuyorum sanırım üstat içime тaяaηтυℓa kaçtı sanırım ağlarını yeniden örmeye başlıyor. Yalnız bu gelecek olan sistem hızlı ama süresi uzun ve öfkeli değil şiddetli resmen gömecem diyor bakalım son ana kadar ne gibi değişime uğrayacak senin gündüz bahsettiğin top değil gülle sanırım yıkıp geçebilir ortalığı.
(08-27-2019, 05:27 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk serinleme Eylül 10 12 gibi gözüküyor Bu gfs bu sene iyi işlere imza atacak galiba 10 gün önce gördüğüm öğlen güncelemesinde bile nokta atışı yapmış gözüküyor bende iyi yakalamışım inşallah bundan sonraki güncelemelerdede 15 gün öncesinden yakalayabilirim tabiki Ağustos ayının 27 sinde bu verilere inanmakta benim için kolay değildi Şimdi eylülün 22- 24 gibikuvetli bir salınım görülüyor şimdi onun peşine düşelim birazcık
Modellerden sonra diyagramlarda ayın ortasından sonraya bizleri itidalli olmaya davet ediyor. Sanıyorum önümüzdeki günlerdeki güncellemeler konunun önemine dair daha ayağıyerebasar çıktılar üretecektir diye düşünüyorum. Etkili yağışlar, serinleme ve bol aktivasyonlu hava olayları gelişmeleri için önümüzdeki günlerdeki değerler önem arzediyor. AO, NAO ve diğer indekslerdeki hareketleri takipte kalmakda yarar var. HAYIRLI CUMALAR...
![]() http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gen...tanbul.gif
Dorian’ın abd ve kanada dogu kıyılarından okyanus üzerinde gücünü koruyarak Halifax’ı vurup Grönland yönüne yolculuğuna devam edeceği, muhtemelen Grönland’ı göremeden eriyeceği tahmin ediliyor. Bana biraz tuhaf geliyor bu tahmin. Sıcak karakterli ve tropikal sıcaklardan beslenen bir hurricane nasıl olur da bu kadar kuzeye ve serin denizlere ilerleyebilir. Aydınlatan olursa sevinirim.
(09-06-2019, 12:44 AM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Küllerimden yeniden doğuyorum sanırım üstat içime тaяaηтυℓa kaçtı sanırım ağlarını yeniden örmeye başlıyor. Yalnız bu gelecek olan sistem hızlı ama süresi uzun ve öfkeli değil şiddetli resmen gömecem diyor bakalım son ana kadar ne gibi değişime uğrayacak senin gündüz bahsettiğin top değil gülle sanırım yıkıp geçebilir ortalığı. Eylül ayının yarısından itibaren sonbahara ilk adım atılacak. Bahse konu olan gülle hareketi diyagrama da yansımış zaten ![]() ![]() Bak burada da bu senenin gülleleri sıralarını bekliyorlar. ![]() (09-06-2019, 10:49 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dorian’ın abd ve kanada dogu kıyılarından okyanus üzerinde gücünü koruyarak Halifax’ı vurup Grönland yönüne yolculuğuna devam edeceği, muhtemelen Grönland’ı göremeden eriyeceği tahmin ediliyor. Bana biraz tuhaf geliyor bu tahmin. Sıcak karakterli ve tropikal sıcaklardan beslenen bir hurricane nasıl olur da bu kadar kuzeye ve serin denizlere ilerleyebilir. Aydınlatan olursa sevinirim. Tamam işte, Beyin ölümü gerçekleşen bir canlının vücut hormonları sayesinde 3 gün civarı hayatata kalabilmesi ile aynı durum. Bünyesinde taşıdığı nem ve çevre havaya göre sıcak oluşu onu bir müddet canlı kılıyor. Artık yüzeyden veya alt hava parsellerinden beslenemiyor belki ama kendi dinamiği ile bir müddet hayatta kalıyor.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980,
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 11 Ziyaretçi |