Cvp: RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Özgür - 02-18-2025
(02-18-2025, 11:59 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (02-18-2025, 11:49 AM)Özgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @KardanadamEmin ustad son tahminlere göre Maltepe ye 1 cm kar vermişler sana aydos yolu gözüküyor. bizide misafir edersin artık 
Özgür bu sistemde ne Mal. Tepe, nede Beykoz,nede Güngören.. İstanbul il genelinde cetveller cepte taşınmalı..Tabiiki dışarı çıkma,kapının önüne çıkma cesareti olursa. 
Emin ustad gözümü öylesine karartimki devlerin en kuvvetli anlarında bile hatta nasip olursa sarılı dek denk gelirse saatlerce dışarıda olacağım Tabi Allah cc nasip ederse
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snowserkan - 02-18-2025
(02-18-2025, 11:46 AM)jon snow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (02-18-2025, 11:19 AM)Cloudly Adlı Kullanıcıdan Alıntı: cene hayaller hüsran oldu
yani şu motivasyonu da gerçekten hiç anlayamıyorum. bu forumu ilk açıldığı günden bu yana takip ederim, insanlar bilgi birikimi ve ellerindeki imkanlarla tahminler yapıp, üzerine yorumluyorlar. bunu da hiç bir karşılık beklemeden yapıyorlar, baya saygı duyulası hareket. bazen olmasını istedikleri şekilde de yorumluyor olabilirler, bu yüzden yanılıyor da olabilirler ki bu insan doğasının en normal aksiyonu, olmasını istediği gibi düşünür bazen. ben de kaç kez burada yazılanlarla hevesle bekleyip sonra acı gerçekle yüzleştim ama ne yapalım yani, bile isteye mi yapılıyor bu? öyle görüyor, öyle istiyor ve bu doğrultuda yorumluyor. ben biraz bir şeyler öğrenmeme rağmen o kadar kendime güvenmediğim için yorum yapmıyor sessizce takip ediyorum. yahu maden biliyorsun, hüsran oldu diyorsun, çık söyle, bu verilerden dolayı de, anlat bilelim. tabii ki hiç bir şey bilmiyor aslında, saçma sapan bir kıskançlık ve hatta muhtemelen eziklikten kaynaklı bunu yazıp sonra hiçliğe doğru yol alıyor. ne yaşadınız da buraya geldi psikolojiniz gerçekten merak ediyorum. ne geçti eline şimdi?
kusura bakmayın konu ile alakasız uzun bir giri oldu, tutamadım kendimi çok sinirlendim. herkese sağlıklı günler.
Klavyene sağlık..
Teşekkürler..
(02-18-2025, 11:47 AM)Ftherdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cloudly kullanıcısı 3 sene sonra ilk msjını yazdı banlandı. 3 senede öğrenememiş na yapması gerektiğini, ne yapmaması gerektiğini. Kim banladıysa eline sağlık
Hak edene hakkını vermekten hiç çekinmem.
Anında görüntü.
Her an her şey olabilir.
Unutmayın değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
Kısa vadede bu model böyle şeyler yapmaz ve kaç güncellemedir bu inadını sürdürüyor beni şaşırtıyor elbet vardır bir bildiği. 
Yarın öğlen saatleri gibi soğuk cephe geçiş yaptıktan sonra İstanbul'da Bir çok nokta Kar görecek hatta bazı alanlarda hafif tülbent dediğimiz tarzda birikimlerde olabilir.
Ancak ardından bir miktar ısınma ile birlikte yağmur Karla karışık yağmur formuna dönebilir.
Akşam saatlerinden sonra saf kar şartları oluşuyor.
Sonra ver elini İstanbul.
Gün gün değerlendirme yapacağız.
İşin içinde ULL var nereden gececeği önemli.
Bunu görerek gün gün gideceğiz.
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - hasanshn - 02-18-2025
Serkan bey ağzınızdan kar damlıyor
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - KardanadamEmin - 02-18-2025
Şubat böylesi soğuk ve KAR lı geçecek..Eeee peki Mart'ta ilkbahar mı gelecek? Ne baharı? Mart kapıdan değil,bacadan bile baktırmayacak..Bakın modeller Mart sonuna ait..Vade uzun tabiiki olumlu olumsuz değişimler olacaktır..Nisan sonuna kadar bahar beklenilmemesinde yarar var..Demedi demeyin..

Bu sistemde 700-800 km'lik kesintisiz DEK bantları görünüyor.
Dağınık değil. Rüzgar uyumu katmanlar arası uygun.
Önümüzdeki güncellemelerde ufak detaylar büyük farklar yaratabilir
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Fatih78 - 02-18-2025
(02-18-2025, 12:06 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 3-4 Gün kesintisiz KAR vAR.
Dekler dövecek İstanbul'u.
Sıcaklıklar Yağış anında -1 -2 Bandında. Gece -4 -5 Aralığında seyredecek.
0 derecenin üzeri zor görünüyor.
İstanbul için Yaka ayrımı yapmak biraz zor. Ancak Ortalama Kar birikimi 20-25 cm aralığında.
Bu sistemde Örnek olarak Başakşehir veya Arnavutköy Bu ortalamayı nasıl geçer Sıkı bir denk Bandı yakaladığında geçer
Her yerde 20 Cm varken buralarda 60 cm olabilir.
Yada Arnavutköy 20 cm almışken Kartal 40 cm nasıl alır denmemeli.
Sahil şeridi ile 100-200 metre farkı bu sistemde aranmaz.
Bu fark sınır sistemler için geçerli.
Kar yüklü bulutlar nereden geçerse orayı döver.
Daha geniş ve uzun bantlar bir çok yeri ihya eder..
 Peki bu durumda sahil şeridinde 2-3 cm de kalma şansı varmi istanbulda. Çünkü grafiginde 3-4 gün arasında bahsettiğim sahil kesiminde boşluklar görünüyor. Ama genel olarak istanbulda kar yağışı pazartesiye kadar var. Ecmwf de yağış grafigi sahil şeridini 5-8 cm de sınırlandırmis. Yorumun icinde teşekkür ederim
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - AZOR - 02-18-2025
Ecmf kar animasyonu hiç kimseye bir fikir vermesin dek yağışları bu görüntüdeki gibi olmazlar kafalarına göre takılırlar nereyi ne kadar vuracakları belli olmaz
Yanılmıyorsam 2002 di 2 saat süren bir dek hattı boğaz hattına 15 cm birikim yaptırmıştı. Bunu asla unutmam
Bu sistemdeki dek hatları yoğun kar bırakacağını tahmin ediyorum artı şimşekler gökgürültüleri tam bir görsel şov olacak
Not cuma günü ilk saatlerde Avrupa yakasının kıyı kesimleri kar yağışından diğer bölgelere göre daha az etkilenecek
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Hasan_iSTANBUL - 02-18-2025
(02-18-2025, 12:35 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sistemde 700-800 km'lik kesintisiz DEK bantları görünüyor.
Dağınık değil. Rüzgar uyumu katmanlar arası uygun.
Önümüzdeki güncellemelerde ufak detaylar büyük farklar yaratabilir
24 Şubat Pazartesi de kadroya dahil oldu gibi duruyor abi yağış Pazartesi akşamına kadar aralıksız bir 4 gün yaparmı ne dersin.
|