RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Ümittt - 03-16-2022
Ben geçen sistemden daha etkili olacağını düşünmüyorum sıcaklıklar sınırda geziyor bir kky bir kar bir yağmura dönmesi gibi durumları göreceğiz, bana göre şanslı bölge marmaranın doğusu, özellikle 200-300 mt üzeri güzel örtü de görür.
Kar için en uygun gün 19-20 mart , o gün rüzgar ve sıcaklıklar koşulları daha uygun.
bu arada windyde yanlış haritaya bakıyorsunuz daha önce yazmıştım hatırtamak isterim.
(02-10-2022, 10:14 AM)storm16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: windy ile ilgi bilgi vereyim:
Yeni kar kky ile beraber yere düşecek toplam yağış miktarıdır.
Kar derinliği ise yerde tuttacak ve oluşacak kar miktarı.
Verilerde yeni kara bakarsanız yanlış algıya düşebilirsiniz.

RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - тaяaηтυℓa - 03-16-2022
Bu sene karadeniz gelen sistemeler sayesinde iyice soğudu gelecek olan sistemde kar saf olarak yağar tabii martın olumsuz etkisi olacaktır ancak bir öncekine göre daha yoğun kar söz konusu olacak gibi. Ay sonunda da bir sistem şapkadan çıkar mı çıkar bakalım.
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - AZOR - 03-16-2022
Ecmf sistemin ilk ve son gününü sahiler adına bozdu akşam güncellemesine tekrar bakarız cumadan pazara kar var pazar günü afet boyutunda birde şunu söyleyeyim değişime açık bilgiler bunlar
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snow41 - 03-16-2022

Yagis suresi oldukca uzun bulundugum bolge yaklasik 200 metre rakima sahip guzel ortu olusturabilirde gece sicakliklarinin eksilerde olacaginida unutmayalim
onceki sistemden halen yerlerde kar var
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - AZOR - 03-16-2022
Gfs de cumartesi günü için yoğun kar vermiş
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Kutup Rüzgârı - 03-16-2022

ICON sistemi 400-500 km doğulatmış
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - KardanadamEmin - 03-16-2022
Gerisayım sürüyor..Bu gelen sistemi kimse hafife almamalı..İçinde çok şey barındırıyor..Dekler dahil..3 - 4 gün güzel şeyler yaşanacak.No panic.Bu saatten sonra bırakın ICON sistemi doğulatmışı..Tam göbekden sistem bizde, rahat olun..

Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - SinemSahin - 03-16-2022
(03-16-2022, 12:14 PM)Kutup Rüzgârı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 
ICON sistemi 400-500 km doğulatmış 
Şunu yapmayın işte. Sitede hemen sistem doguladimi kar yagmayacak mi sorularina sebep oluyorsunuz.
Hiç modellerden anlamayan ben bile attığınız görselin sistemin ilk girdiği günün görseli olduğunu anlıyorum. Sistem zaten dogu karadenizden girecek bati karadeniz üstünden marmaraya ulaşacak.
Sistemin ilk girdigi günün görselini atip 400-500 km doğrulamış demek ne kadar mantıklı?
10 gün önce deseniz modellerin yanilma payi var evet ama sisteme kalmis 48-72 saat 400- 500 sapma olmaz. Max 50-100 km sapsin.
Bunu dediğim gibi modellerden anlamayan ben diyorsam sizin bu yorumunuz da kasıt ararım.
Bu şekilde elestirimi mazur görün direk eleştiri oklarini size dogrultmak değil amacım ama rica ediyorum siteyi karistiracak yorumlar da daha dikkatlice davranalım
Not:
Eğer ben yanılıyorsam da beni düzeltin lütfen @KardanadamEmin ve @AZOR
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - yarim - 03-16-2022
Cuma günü yağış yoğun mu olur acaba? Okulların tatil olma ihtimali var mı?
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snowsnow - 03-16-2022

Bu harita değişecektir ama Azor hocam attığın resimde Balikesirin tam orta kısmında bulunan mor ve hafif kırmızı olan yer bulunduğum bölge. Balikesirde yine biz şanslıyız galiba ama değişime açıktır tabi .
|