Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - AZOR - 01-07-2022
En iyisi Gem
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - KardanadamEmin - 01-07-2022
ECMWF kendinden beklenenin en iyisini veriyor..Bu akşam bu işi bitireceğini bugün gün içinde söylemiştim..Artık GERİSAYIM BAŞLASIN....Bundan sonra ilk öncü sistemimiz ( Fare, dağ doğurdu) 12- 15 Ocak sistemimiz ve ardından hafif toparlanma ve sonrasında 17- 25 Ocak arasında BULDOZER SİBİRYA geliyor...Müthiş bir OCAK AYI YAŞIYACAĞIZ...OCAK ayını daha ilk günlerinde kapatanlar sanırım yanıldıklarını anlamışlardır, ve bir daha bu işlerin hiçde aceleye gelmeyeceğini farketmişlerdir. Tecrübe işte tamda burda devreye girer, sabır ve sükunetle, neden ve sonuç işleri takibe girer...Biz bu işlere yıllarımızı verdik, üçgünlük tahminciler değiliz...Bu işler deneyim, tecrübe, uzun uğraşlar, işi gerçekden severek, aşkla takiple olan işler...Sistemler görünürler, kaybolurlar, gelirken iyidirde, kaybolduğunda veryansınlar, panikler başlar, bu çok yanlışdır...Bir sistem ortaya çıktıysa o sistem gelinceye değin birçok evreden geçer, inişler, çıkışlar sistemin varlığının işaretleridir..Burada sakince ve sessizce gidişat takibe alınır ve izlenir, korkmadan, panik yapmadan işin püf noktaları bunlardır..Sanırım, birkaç gün güzel havaları görüpde KIŞ ortasında KIŞ ı kapatmaya çalışanlar artık birkez daha düşünmeleri gerektiğini anlamışlardır..Birkaç model bozulmasıyla sistemler kaçmazlar, aksine dahada ısrarla takibe alınmalıdırlar... Bakın verilerimiz hepbir ağızdan koro halinde neler söylüyorlar...Heyy maşaALLAH Derya kuzusu bunlar, hepside tam anlamıyla çerçevelik değilmi? Hadi şimdi heyecanla bekliyelim ve sistemler geldikçe tadını çıkarıp, hasret giderelim..

RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Emre10 - 01-07-2022
Ecmwf akşam güncellemesi soğuk olarak iyi, yağış açısından batı bölgeler için kotü ama daha çok değişecek modeller, ull şeklindeki sistemlerde son ana kadar takip edilmeli. Daha çok değişeceğini düşünüyorum..
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Dervis - 01-07-2022
Biraz kar ikonu koyalımki sağlam gelsin...

RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - тaяaηтυℓa - 01-07-2022
o kadar soğuk olur da tepki vermez mi sanmıyorum bu ilk sistem çok iyi ya ULL var ya sinoptiğe bakıyon bu sinoptikten bir cacık olmaz diyon öyle bir soğuk çekirdek oluşuyor ki yok artık diyon yani bir anda oraj gibi mısır patlağı gibi ull peydah oldu ull nin istanbulu ortalaması lazım yoksa trakya ve balkanlara kayar bu arada edirne tarafında diyagram sonunda -20 lik senaryo gören oldu mu vay dedim bu ne
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Dervis - 01-07-2022
Şu anki veriler doğrultuşunda yaşanacakları bir senaryoya bağlayayım.
12 ocak sabah erken saatlerde yağmurla başlayacak hava aksiyonu ani rüzgarın( gust) kuzeyden 40-65 km esmesiyle birlikte dew point ani bir şekilde 8 dereceden sabah 09.00 civarlarında kar değerlerine inecek.Öğlen itibariyle dewpoint -0.1 değeriyle tam kar değerlerine fazlasıyla ulaşmış olacak.Ayrıca Cape değerleride fırtınamsı bir hal gösteriyorki umarım tadından yenmez.
Serkan ustama zahmet birde zonal rüzgarlara bakarsa imzamızı atmış oluruz.DEK konusunda her zamanki gibi tarihin yaklaşmasını beklemek gerekir.Bu bir açılış diye düşünüyorum.Umarım uzun sürmez verilerdeki gibi çünkü kardanemin ustanında gördüğü gibi arkadan daha büyük bir sistemin habercisi gözüküyor.Saygılar.
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Oflumevlütt - 01-08-2022
Bu sene o sene versin modeller çoşkuyu bizlerde seyran edelim.Ben sahlep çikolata yarın stoklucam bu sefer kesin geliyor belli.
Hayden daha iyi modeller güzelleşsin bizlerde sevinelim.
Kafamda takılan soru üstatlar dek olurmu?
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - тaяaηтυℓa - 01-08-2022
dewpoint -0.1 kar değerlerine fazlasıyla ulaşacak demişsin de Dervişim de fazlalık yok daha düşük olması lazım -2 -3 yoksa kesmez beni seni keser bilemem tabii.
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - AZOR - 01-08-2022
Sistem bizim orası net soğuklar ve yağış çok değişken 100 saatlerin altına indiğinde nokta atışları yaparız
Gfs gece güncellemesi
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Bir Dost - 01-08-2022
@Derviş Bey,
kavram karmaşası mı oldu yoksa dikey parsel hareketini mi kastetmiştiniz zonal rüzgarlar derken?
Aksi halde değerli forumdaşlarımızla beraber yeni bir indikatör öğrenmekten memnun olurum.
Benim bilgime göre; kelime anlamı itibariyle zonal bölgesel rüzgar anlamına geliyor ve meteorolojide enlem boyunca hakim olan girdap şiddetine itaf edilir. Kuzey yarımkürede ama direk "zonal" terimi kullanılıp kutup girdabının şiddetini belirten rüzgarlara atfedilir.
|