RE: ŞUBAT-2018 - ColdAddict - 02-09-2018
(02-09-2018, 10:54 AM)Semih Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan beye katılıyorum fakat 850 hpa yı incelediğimde tahminime göre 20 Şubata kadar herhangi bir soğuma görünmüyor.Hatta 20 Şubatta kısa bir soğumadan sonra ısınma trendi görünüyor.
Serkan beyin bahsettiği polar vortex in bölünmesi bekleniyor ise bu 25 şubattan daha erken olmayacaktır diye düşünüyorum.
Bundan 11 gün sonrasına gösterilen modelin doğruluk yüzdesi %10 bile değildir. Geçen 26 ocakta bile 4 şubatta üstümüzde -12 ler gezdiriyordu ama kestane oldu.
Size tavsiyem sadede 850 hpa'daki sıcaklaklara değil birazda üst atmosfer verilerine göz gezdirin.
RE: ŞUBAT-2018 - snowman - 02-09-2018
Şimdi ılıkçılara biraz hak verdim ama benimki sevdadan. Hani küçük bir çocuğa istediğini vermezsiniz de vermiyorsunuz işte vermeyeceksiniz diye mızmızlanır ya bizimkisi de o hesap sabırsızlıktan yağmıyor işte yağmayacak diyesi geliyor insanın hayırlı cumalar
RE: ŞUBAT-2018 - Burakar - 02-09-2018
Bizim gibi kar sevdalıları için üzücü ve zor bir süreç oluyor.Ufacık bir çocukken bile TRT de verilen hava durumunda İstanbul karlı gösteriyorsa,camın önünde sokağın başında ki sokak lambasının ışığına bakıp ilk kar tanesinin düşmesini beklerdim.Yaş nerdeyse 40 oldu birşey değişmedi.Bu herkesin anlayabileceği bir aşk değildir.Şimdi imkanlar çok gelişti.İnternet vs dakika dakika takip edebiliyoruz.Bu da bizim gibi kar sevdalılarının daha fazla beklenti içine girmesine sebep oluyor.
Bugün 9 şubat...Dışarda masmavi bir gökyüzü var ve kuşlar cıvıldıyor... Umarım aralık başından beri beklediğimiz kar yağışı daha fazla ötelenmez.Ne diyelim tabiki herşey Allah tan
RE: ŞUBAT-2018 - KMA76 - 02-09-2018
Arkadaşlar çağıra, çağıra getireceğiz inşallah. O kar buraya ya gelecek ya gelecek. 3'ü 5'i fark etmez. Serkan kardeşim de elinden geldiğince açıklayarak sebepleri olayları gelişmeleri bizi aydınlatıyor. Netice de kaçan her sistem tecrübe olarak da hepimize bir şeyler katıyor.
Ben kar yağma ihtimalini sevdim be abi
RE: ŞUBAT-2018 - Kartalisca - 02-09-2018
Allahım bize leyla ile mecnundaki İsmail abinin umut ve sabrını versin.
O gemi gelecek.
RE: ŞUBAT-2018 - snowserkan - 02-09-2018
Merhaba,
Hislerinizi,duygularınızı,özlemlerinizi çok iyi anlıyorum.
Baktığınız modellerin devamlı aynıya yakın çıktıları sunması ve bu zamana kadar da başarılı olmaları ilerisi için umutların kırılmasına neden oluyor.
Bu şekilde düşünmekte de haklısınız.
Fakat birkaç gündür bahsettiğim üst atmosferdeki yaşanacak anormal hareketlerin daha alt seviyelere yansıması modellerde göründüğü gibi olmayacak bu sefer müsterih olun.
Akdeniz'e sarkan uzatılmış soğuk salınım, (troff) hava olukları yüzünden devamlı tepki alçakları üremekte, bunlar kuzeyden salınımı engellemekle kalmadığı gibi,güneyden de sıcak havayı taşıyor.

Bununla da kalmıyor tabi.
Birde sibirya var, hani o öve öve yere göğe sığdıramadıkları sibirya
Altta görselde ki hareketlerine bakın,
Güneye inmeye çalışan vorteksi iterek yerinde güçlü şekilde kamasını sağlıyor.
Durum böyle olunca da, döngü devam ettiği için sürekli benzer sinoptikler görüyoruz.

Şimdi ise stratosferin alt seviyeleri ve troposferin üst seviyelerinde desen anormal şekilde değişiyor.
Bu zamana kadar ki görüntüsü ile siyahla beyazın zıtlığı kadar farklı bir hal almaya başlıyor.
Bunun muazzam farklı etkileri olacak yakında.

Bu seviyelerdeki değişimin alt seviyelerdeki basınç dizilimini değiştireceği gün yüzü gibi aşikar.
Modellere de yansıyacak yakında.
Şimdi neden yansımıyor?
Çünkü modellemeyi oluşturan, bir bütünü sunan bilgisayarlara, ilk girilen başlangıç verisi ne ise onun izinde olasılıklar üretiyorlar.
Bu bela desen (haşaa teşbihte hata olmaz) mutlaka değişecek.
Biraz daha beklememiz lazım.
Modellerin ileri vadedeki sağlam istikrarlı görüntüleri sunması için biraz daha beklememiz gerekiyor.
RE: ŞUBAT-2018 - sogukhavasevenadam - 02-09-2018
abi sanırım üye olmayınca içeriği görememeye başlamışız bugün. o sebeple üye oldum madem üye oldum bir iki kelam edeyim.
geçen sene diğer forumda seni savunma amaçlı yazdığım bir yazıdan sonra uçurdular, halbuki kötü bir ifade yoktu, sadece sonunda bu saçmalıkları okuyacaksak girmeyelim bir daha gibi bir şey vardı ona yorup bir daha da üye olmamıştım dışarıdan takip ediyordum.
kendi forumunu kurman iyi olmuş abi takibe devam.
istanbulda bir yerden çıkıp başka bir yere kaç saatte gideceğini, trafiği kestiremeyen adamlar bir ay sonrasının hava tahmini tutmuyor diye laf ediyor ben de buna şaşırıyorum işte.
serkan abinin söylediği tüm tarihlerde hava soğudu, ben akşam ne yiyeceğimi bilmiyorum varsın kar yağmamış olsun bu bir bilgi birikimidir ve bilgiyi paylaşmak buna vakit harcamak saygılı olmayı gerektirir.
hava olaylarında çok kesin tahminler beklemek saçma. sen gördüğünü yaz Serkan abi olursa şükür olmazsa canın sağolsun, paylaştığın için teşekkür eder geçeriz.
saygılar, sevgiler.
RE: ŞUBAT-2018 - Bursa1963 - 02-09-2018
Ka yagisi gorevinde basarilar dilerim
Serkan bey bu sene kar severler olarak cok uzulduk kisin en sert donemi olan subatta havalarin bu sekilde seyteymesi ve subatin bitimine 2 hafta kalmasi herkesi geriyor, tesbitte hakli cikmaniz hepimizin dilegi sezon bitmeden sevdaniza kavusuruz insallah
RE: ŞUBAT-2018 - ThunderSnow - 02-09-2018
(02-09-2018, 02:54 PM)Bursa1963 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ka yagisi gorevinde basarilar dilerim
Serkan bey bu sene kar severler olarak cok uzulduk kisin en sert donemi olan subatta havalarin bu sekilde seyteymesi ve subatin bitimine 2 hafta kalmasi herkesi geriyor, tesbitte hakli cikmaniz hepimizin dilegi sezon bitmeden sevdaniza kavusuruz insallah
Teşekkür ederim, sağolun
RE: ŞUBAT-2018 - taboo - 02-09-2018
Merhabalar. Ben de Serkan Bey'i uzun zamandır o "malum" siteden takip edenlerdenim. Böyle bir oluşumu görünce hemen üye oldum. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Seviyeli,saygılı,anlayışlı bir forum hayatı diliyorum herkese. Umarım beklenilen sistem bu sefer yüzümüzü güldürür
|