RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - enis - 01-17-2021
radari hangi siteden takip edebilirim link verebilirmisiniz acaba
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Enginist - 01-17-2021
Evet Dolunay hanım radar umut vadediyor.
Rüzgar Yıldız Karayel arası gibi.
Birşeyler olabilir.
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Atmosferikl6 - 01-17-2021
Forum da linkler var. Radar sekmesinden ulaşabilirsiniz. Mgm istanbul veya bursa (Anadolu yakası için özellikle) kullanabilirsiniz.
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snow41 - 01-17-2021
(01-17-2021, 06:56 PM)Rainy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (01-17-2021, 06:45 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gebzede sicaklik - 3.7
dewpoint - 4.4
ruzgar yildiz poyraz yonunde 32 km hizla esiyor
ciddi bir soguk olustu birikinti karlarda erime yok
Bu dewpoint olayi nedir? Ben cozemedim. Firma mi koyuyor yakin bir yerlere takiyor termometreyi. Bir ilce 0 dereceye yakinn ise zaten kar yagiyor. Ayrica yanlis anlama ben de anadolu yakasinda oturuyorum. Su an catalca eksi 3.5 derece. Gebzenin catalcadan daha soguk olacagini hic sanmiyorum. Ki gebzenin hatiri sayilir bir yukekligi de yok ozellikle merkez icin 100-200 metre arasi ancadir.. Zaten cekirdek soguk istanbul ve trakya uzerinden geliyor. Istanbuldaki ilceler kocaeliden sakaryadan 2 metre sicaklillari su an daha dusuk. Gebze su an olsa olsa en dusuk -1 ya da -1.5 derecedir. Bence oyle burdaki herkes te oyle dusunur
Burdan bakabilirsin kafadan soylemiyorum
http://www.enka.k12.tr/kocaeli/weather/indextr.html
Googleye gebze dewpoint yazarsaniz karsiniza bu link cikar bakin
Bu da mgm nin anlik sicaklik degeri mgm bile - 2.7 verirken
https://www.mgm.gov.tr/?il=Kocaeli&ilce=Gebze
Yani kafadan atarak soylemiyoruz
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - enis - 01-17-2021
sizce bu gece nobet tutmaya degecek bir yagis olacakmi kisa surelide olsa
Cvp: RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - KarManyağı - 01-17-2021
(01-17-2021, 07:33 PM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet Dolunay hanım radar umut vadediyor.
Rüzgar Yıldız Karayel arası gibi.
Birşeyler olabilir. İnş hadi bakalım bende az önce radarı inceledim böyle devam ederse sanki 2-3 saatlik bir yağış olabilir o da belllkkiii tabi bu işin uzmanı değilim
Cvp: RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Rainy - 01-17-2021
(01-17-2021, 07:35 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (01-17-2021, 06:56 PM)Rainy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (01-17-2021, 06:45 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gebzede sicaklik - 3.7
dewpoint - 4.4
ruzgar yildiz poyraz yonunde 32 km hizla esiyor
ciddi bir soguk olustu birikinti karlarda erime yok
Bu dewpoint olayi nedir? Ben cozemedim. Firma mi koyuyor yakin bir yerlere takiyor termometreyi. Bir ilce 0 dereceye yakinn ise zaten kar yagiyor. Ayrica yanlis anlama ben de anadolu yakasinda oturuyorum. Su an catalca eksi 3.5 derece. Gebzenin catalcadan daha soguk olacagini hic sanmiyorum. Ki gebzenin hatiri sayilir bir yukekligi de yok ozellikle merkez icin 100-200 metre arasi ancadir.. Zaten cekirdek soguk istanbul ve trakya uzerinden geliyor. Istanbuldaki ilceler kocaeliden sakaryadan 2 metre sicaklillari su an daha dusuk. Gebze su an olsa olsa en dusuk -1 ya da -1.5 derecedir. Bence oyle burdaki herkes te oyle dusunur
Burdan bakabilirsin kafadan soylemiyorum
http://www.enka.k12.tr/kocaeli/weather/indextr.html
Mgm ye bak derim. Dogrusu budur gebzede oturuyorsan gebze eksi 2.7 derece suan. Dewpoontin ikamet edilen konumla uzaktan yakindan alakasi yok. Biraz tutarli hava gelismesi soyleyin derim
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snowserkan - 01-17-2021
@Rainy ölçülmüş bir değere neden kafa tutuyorsun?
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snow41 - 01-17-2021
Senin gibi 1 - 1.5 demiyorum
eka tutarli degilse kimse bakmasin ozaman herkes enkadan bakiyor 2.7 nerde 1 - 1.5 nerde
tutarsiz konusan sizsiniz
Ben her turlu soylediklerimin arkasindayim mgm yoluylafa enka yoluylada
o tutarsiz bu tutarsiz siz nerden baktiginizi soylermisiniz
Ben kaynak gosterbiliyorum sizde o da o yok
Gebzeyi - 1 - 1.5 gosteren yeri soyleyin ozaman
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Burçin tugay - 01-17-2021
Hafif şiddette kar var Ümraniye de azicik artsa ciddi birikim olacak ama radara bakmama israrim sürüyor
Bu yağan bile örtüyor basılı yerler vs her yer bembeyaz oldu
Ve paril paril parlıyor heryer dışarısı buzzzzz
Uzun zamandır bu kadar soğuk görmemiştik şu anda dışarıda olan donar
|