RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snow41 - 11-26-2019
Modeller yine şenlenmiş inşallah kalıcı olurda aynen gelir
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snowserkan - 11-26-2019
7 Aralık için Gfs modelinin bir kaç gün içinde bir şeyler göstermesi gerekiyor.
Ecmwf işareti vermiş.
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Hasan_iSTANBUL - 11-26-2019
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar diliyorum..
İşlerimin yoğunluğundan dolayı birkaç gündür yorum olarak katılamasamda yazılanları merakla okuyorum ve beğeniyorum öncelikle göstermiş olduğunuz yaklaşım, tavır ve hassasiyetinizden dolayı sizlere teşekkür ederim bu gün birkez daha görüyorum ki çok güzel insanların bir araya geldiği özel bir forumuz, bunun kıymetinide tüm forum ailesinin benimsediğini görmek beni ayrıca mutlu ediyor..
Değerli ustadlarimizin günler öncesinden de bahsettiği gibi önümüzde sabırla beklediğimiz sistemin şekillenmesi ve son halini alarak bizlere bol Kar'li günler yaşatmasını iple çekiyoruz , Aralık ayına yaklaştığımız şu günlerde geçmiş senelere nazaran önümüzde bizleri heyecanlandıran güzel bir sistem bu Akşam itibariyle tekrardan belirmiş durumda , hepimizin bu sistemden beklediği çok şey var aslında biliyorum fakat herhangi bir olumsuzlukta şimdiden umutsuzluğa kapılıp koca bir seneyi tek seferde silip atmamanızı tavsiye ediyorum , daha kis hepimiz için yeni başlıyor geçen senelerden de edindiğimiz tecrübeleri unutmayalım bir hafta öncesinde -16 larin tepemizde dolastigi fakat olasi gün geldiginde -8 leri bile arar hale geldigimizi tekrar hatirlatmak isterim..
Burada sadece tek bir hedef için bir aradayız aslında oda herkesin Kar sevdalısı olması bundan dolayı bizlere emek verip değerli zamanını ayırıp tahmin yapan tüm Tahminci ve Yazar ustadlarima sizlerin adinada teşekkürü bir borç bilirim, bu tahminlere olumlu ve yapıcı yaklaşım gösteren siz değerli forum ailesinede ayrıca teşekkür ederim.
Sizler burada bizlerle beraber olduğunuz için biz buradayız ve bu güzel ortamın hicbir zaman bozulmaması için emek harcayan tüm ekip arkadaşlarımada saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Buarada unutmadan Tarantula hosgeldin diyorum...
Iyiki varsınız sevgili dostlar..
Gecemizin güzel ve günlerimizin bol Kar'li geçmesi dileğiyle..
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - ersel candan - 11-27-2019
Ecmwfnin dün akşamki çıktısı iyi olmayacak kadar güzeldi zira ana senaryo (siyah olan) ne kadar saçma bir çıktı verdiği aşikar, aynı dönem için verdiği senaryo gfs ile siyahla beyaz kadar farklı.
Her zaman diyorum diyagrama bakıp teyit edelim diye dün akşamın ana senaryo tamamen hatalı

Akşam çıktısı

Sabah Çıktısı
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - Xooner - 11-27-2019
Ersel Hocam birinde 1.00 lokal, diğerinde 13.00 lokal. Arada 12 saat var. Bence hata yok
Şaka bir yana, güncellemeleri takibe devam. Dediğimiz gibi daha Aralık başlamadı ve ben kasım tadında bir aralık ayı olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Yine de diyagramlar hiç fena değil. Özellikle yağış miktarı moral verici. Soğuma yetersiz belki ama o günler de gelecek inşallah.
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - ersel candan - 11-27-2019
Gfs 3 guncellemede +6 olan ortalama senaryoyu -2ye kadar dusurdu 4 aralik icin takip edelim istikrarli olacak mi
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snow41 - 11-27-2019

Cuma ve cumartesi İstanbul ve gebzede sağlam yagıs var kuvvetli sağanak bekleniyor yer yer 50 kg civarı

İşte bunlar beklenen yagıslar
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - snow41 - 11-27-2019

Kuvvetli yagıs cuma gününden başlıyor
RE: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - тaяaηтυℓa - 11-27-2019
Hayatta her zaman sürprizler olduğu gibi atmosferde de sürprizler olabilir hazırlıklı olmakta fayda var kimbilir bir gece ansızın gelebilir. Belki de gündüz.
Cvp: İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları) - AZOR - 11-27-2019
Her güncellemede değişen basınç alanları herkesin tahmin yapma ihtimalini zorlaştırıyor son güncellemede yağışlar istenilen düzeyde 2 aralık'tan itibaren Marmara ve Karadeniz bölgesi'nde sıcaklıklarda 10 derecelik düşüş gösteriyor verilere göre
Gfs öğlen güncellemesi 6-240 saatleri arası

|